Резултати од испити подредени по предмет

За да добиете известување кога ќе бидат поставени резултатите на одреден испит, кликнете на линкот „Известување“ и внесете го Вашиот email.

 


01.10.2022  23:55

Методологија на научноистражувачка работа

Рок за испраќање на семинарските работи.

Известување

17.09.2022  10:00

Методологија на научноистражувачка работа

Тест - Студентите кои ќе полагаат тест по Методологија на научноистражувачката работа да се најават најдоцна два дена пред испитот на e-mail: marinaiv@pmf.ukim.mk.

Известување

15.09.2022  12:30

Специјална методика во хемијата

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

15.09.2022  10:00

Геохемија и минералогија

Септемвриска сесија - II декада (со физичко присуство). - Право на полагање на испит ќе имаат САМО оние студенти кои уредно го имаат пријавено испитот на iknow, а на полагањето ќе носат индекс и хартиена пријава за испит. - Задолжително да се испрати email со групен список на сите студенти (број на индекс и име и презиме) на petremak@gmail.com најдоцна 2 дена пред полагањето.

Известување

Физичка хемија (за молекуларна биологија)

Септемвриска сесија - II декада (со физичко присуство). - Право на полагање на испит ќе имаат САМО оние студенти кои уредно го имаат пријавено испитот на iknow, а на полагањето ќе носат индекс и хартиена пријава за испит. - Задолжително да се испрати email со групен список на сите студенти (број на индекс и име и презиме) на petremak@gmail.com најдоцна 2 дена пред полагањето. - Доколку бројот на студенти е збирно помал од 40 (од БХФ и МБГ насоките), полагањето ќе се одржи само од 10 часот во една група. Во спротивно, полагањето ќе се одржи и во 10 и во 12 часот, а ќе биде направен список со распределба на студентите. - Студентите да дојдат 5 мин пред испитот пред библиотеката на Институтот за хемија (доколку има, со почитување на covid-19 протоколите), како не би се создавале непотребни гужви.

2022_09_II_dekada_biolozi.pdf 2022-септемвриска-II декада

Физичка хемија (студии по биологија - биохемија и физиологија)

Септемвриска сесија - II декада (со физичко присуство). - Право на полагање на испит ќе имаат САМО оние студенти кои уредно го имаат пријавено испитот на iknow, а на полагањето ќе носат индекс и хартиена пријава за испит. - Задолжително да се испрати email со групен список на сите студенти (број на индекс и име и презиме) на petremak@gmail.com најдоцна 2 дена пред полагањето. - Доколку бројот на студенти е збирно помал од 40 (од БХФ и МБГ насоките), полагањето ќе се одржи само од 10 часот во една група. Во спротивно, полагањето ќе се одржи и во 10 и во 12 часот, а ќе биде направен список со распределба на студентите. - Студентите да дојдат 5 мин пред испитот пред библиотеката на Институтот за хемија (доколку има, со почитување на covid-19 протоколите), како не би се создавале непотребни гужви.

2022_09_II_dekada_biolozi-0.pdf 2022-септемвриска-II декада

15.09.2022  12:00

Неорганска хемија - Б ниво

Нумерички вежби II декада

Известување

15.09.2022  12:30

Општа методика во хемијата

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

Методика на хемиското експериментирање I

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

Учење преку истражување

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

14.09.2022  09:00

Биохемија I - А ниво

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

14.09.2022  12:00

Општа физиологија

Студентите задолжително да се запишат во списокот за полагање преку следниот формулар: https://forms.gle/AiMatocrCxPZoGpE7

Известување

14.09.2022  09:00

Биохемија I - Б ниво

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

Органска хемија (за биохемија-физиологија)

Полагање на теоретски дел од испитот по Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока.

Известување

13.09.2022  09:00

Радиохемија

Усмен испит.

Известување

Физичка хемија I - Б ниво

Усмен испит.

FH1Bispit_13_09_2022.pdf Резултати од испит. Оценки во индекс и пријава во четврток 15.09.2022 од 10 до 10:30 часот.

Физичка хемија II - Б ниво

Усмен испит.

FH2Bispit_13_09_2022.pdf Резултати од испит. Оценки во индекс и пријава во четврток 15.09.2022 од 10 до 10:30 часот.

13.09.2022  11:00

Органска хемија (за биохемија-физиологија)

Практичен испит за насоката Нутриционизам. Задолжително пријавување на испитот најдоцна два дена претходно, на следниот линк: https://forms.gle/3JxHnwbYYatUBcxc7 Испитот ќе се одржи во амфитеатарот на ИХ.

Известување

12.09.2022  10:00

Општа хемија - А ниво

Испитот ќе се одржи во амфитеатарот на Институтот за хемија.

Известување

12.09.2022  12:00

Општа хемија - А ниво

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Rezultati_sept_2_dekada_2022.pdf Rezultati

12.09.2022  10:00

Биохемија II - А ниво

Испитот ќе се одржи во амфитеатарот на Институтот за хемија

Известување

Управување со квалитет во хемиска лабораторија

II декада: Усмен испит ќе се одржи во предавална 101 со почеток во 10 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know и положен практичен испит (Excel). Студентите кои имаат положен практичен испит во претходните сесии да носат индекс и хартиена пријава.

Известување

12.09.2022  12:00

Неорганска хемија - Б ниво

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Известување

Електрохемија

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Rezultati_sept_2_dekada_2022-0.pdf Rezultati

12.09.2022  10:00

Хемија (биолози - наставна и еколошка насока)

Испитот ќе се одржи во амфитеатарот на Институтот за хемија.

Известување

12.09.2022  12:00

Хемија (за нутриционизам)

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Известување

07.09.2022  12:15

Општа хемија - А ниво

Писмен испит, втора декада - предавална 124.

Известување

07.09.2022  12:00

Аналитичка хемија I - A ниво

II декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform Усниот испит е планирано да биде една седмица по писмениот по претходна најава кај предметен професор.

Известување

Аналитичка хемија II - А ниво

II декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform Усниот испит е планирано да биде една седмица по писмениот по претходна најава кај предметен професор.

Известување

07.09.2022  12:15

Структура на атоми и молекули

Писмен испит, втора декада - предавална 124.

Известување

07.09.2022  10:00

Кристалохемија

Писмен испит, втора декада. Предавална 124. Задолжително ПРИЈАВУВАЊЕ за испит на е-mail и задолжително носење свој калкулатор!

Известување

07.09.2022  12:15

Методи за определување молекулски структури

Писмен испит, втора декада - предавална 124.

Известување

Одбрани поглавја од физичка хемија

Писмен испит, втора декада - предавална 124.

Известување

07.09.2022  12:00

Инструментални аналитички методи - А ниво

II декада - писмен испит по Инструментални аналитички методи - А и Б ниво. Студентите кои ќе полагаат (писмен/устен испит) задолжително да се најават кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испитот на e-mail за да се планира просторот за реализација на испитот. Студентите имаат право да полагаат во една од двете декади. Усниот испит ќе се реализира во истиот ден една недела подоцна.

Rezultati_Instrumentalna_2022_09_07_II_dekada.pdf Rezultati od pismen ispit_II dekada

07.09.2022  09:00

Експериментална биохемија

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

07.09.2022  12:00

Аналитичка хемија I - Б ниво

II декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform Усниот испит е планирано да биде една седмица по писмениот по претходна најава кај предметен професор.

Известување

07.09.2022  10:00

Индустриска хемија

Испит, втора декада. Предавална 124. Задолжително ПРИЈАВУВАЊЕ за испит на е-mail!

Известување

07.09.2022  09:00

Секундарни метаболити: изолација и својства

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

Органска хемија (за биохемија-физиологија)

Практичен испит по Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока.

Известување

07.09.2022  12:00

Нутриционизам

II декада: Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform

Известување

Аналитичка и инструментална хемија (за биолози)

II декада: Испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform

Известување

07.09.2022  10:00

Безбедност и протокол во лабораторија

Испит, втора декада. Предавална 124. Задолжително ПРИЈАВУВАЊЕ за испит на е-mail!

Известување

06.09.2022  10:00

Радиохемија

Писмен испит.

Известување

Физичка хемија I - Б ниво

Писмен испит.

FH1Bpismen_06_09_2022.pdf Увид на резултатите во понеделник 12.09.2022 од 9.00 до 09.30 часот

Физичка хемија II - Б ниво

Писмен испит.

FH2Bpismen_06_09_2022.pdf Увид на резултатите во понеделник 12.09.2022 од 9.00 до 09.30 часот

Примена на компјутери во хемијата

II декада: Испитот ќе се одржи во Медиотека во 10 часот и 12 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know, индекс и пополнета хартиена пријава. Поради организација на испитите, студентите задолжително треба да најават најдоцна до 19 август во која декада ќе полагаат (со испраќање електронска порака до предметниот професор). Потоа ќе бидат истакнати списоци за полагање со конкретни термини.

Известување

05.09.2022  12:00

Општа хемија - А ниво

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Известување

05.09.2022  10:00

Хемија во практиката

II декада: Испитот ќе се одржи во Медиотека со почеток во 10 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know, индекс и пополнета хартиена пријава.

Известување

Управување со квалитет во хемиска лабораторија

II декада: Практичен испит (Excel) ќе се одржи во Mедиотека со почеток во 10 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know, индекс и пополнета хартиена пријава.

Известување

05.09.2022  12:00

Неорганска хемија - Б ниво

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Известување

05.09.2022  10:00

Теоретска неорганска хемија

II испитен рок, П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин.

rezultati_TNH_9_09_2022.pdf резултати, втор испитен пок

Нанохемија и нанотехнологии

II испитен рок, П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин.

NanoHem_rezultati_05_09_2022.pdf резултати, втор испитен пок

Одбрани поглавја од неорганска хемија

II испитен рок, П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин.

Известување

05.09.2022  12:00

Електрохемија

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Известување

05.09.2022  10:00

Неорганска хемија - А ниво

II испитен рок (нумерички/теоретски дел), П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин. Забелешка: Студентите кои ќе го полагаат и положат писмениот испит во овој испитен рок, испитот од теоретскиот дел ќе можат да го полагаат во термин кој ќе биде дополнително договорен во рамките на сесијата.

NH_A_rezultati_05_09_2022.pdf резултати, втор испитен пок
NH_A_NV_rezultati_05_09_2022.pdf резултати, втор испитен пок

05.09.2022  12:00

Хемија (за нутриционизам)

РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ВО СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022 г. Предмети: ОПШТА ХЕМИЈА, НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА - Б ниво, ЕЛЕКТРОХЕМИЈА, ХЕМИЈА (НУТРИЦИОНИЗАМ) I декада: • 05.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) II декада: • 12.09.2022 (понеделник) со почеток во 12:00 ч. (АМФ на Институтот за хемија) (испит во врска со теоретските предавања) Важно: • Сите студенти треба да го пријават своето полагање на адресата valentinmirceski@yahoo.comи да наведат податоци кој испит сакаат да го полагаат и во која декада. • Студентот има право да ја избере декадата, но не може да полага во двете декади. • Испитите во врска со теоријата на предметите Општа хемија и Неорганска хемија (Б-ниво) може да се полагаат само со претходно положен испит во врска со задачите. Проф. д-р Валентин Мирчески

Известување

01.09.2022  10:00

Геохемија и минералогија

Септемвриска сесија - I декада (со физичко присуство). - Право на полагање на испит ќе имаат САМО оние студенти кои уредно го имаат пријавено испитот на iknow, а на полагањето ќе носат индекс и хартиена пријава за испит. - Задолжително да се испрати email со групен список на сите студенти (број на индекс и име и презиме) на petremak@gmail.com најдоцна 2 дена пред полагањето.

Известување

Физичка хемија (за молекуларна биологија)

Септемвриска сесија - I декада (со физичко присуство). - Право на полагање на испит ќе имаат САМО оние студенти кои уредно го имаат пријавено испитот на iknow, а на полагањето ќе носат индекс и хартиена пријава за испит. - Задолжително да се испрати email со групен список на сите студенти (број на индекс и име и презиме) на petremak@gmail.com најдоцна 2 дена пред полагањето. - Доколку бројот на студенти е збирно помал од 40 (од БХФ и МБГ насоките), полагањето ќе се одржи само од 10 часот во една група. Во спротивно, полагањето ќе се одржи и во 10 и во 12 часот, а ќе биде направен список со распределба на студентите. - Студентите да дојдат 5 мин пред испитот пред библиотеката на Институтот за хемија (доколку има, со почитување на covid-19 протоколите), како не би се создавале непотребни гужви.

2022_09_I_dekada_biolozi.pdf 2022-септемвриска-I декада

Физичка хемија (студии по биологија - биохемија и физиологија)

Септемвриска сесија - I декада (со физичко присуство). - Право на полагање на испит ќе имаат САМО оние студенти кои уредно го имаат пријавено испитот на iknow, а на полагањето ќе носат индекс и хартиена пријава за испит. - Задолжително да се испрати email со групен список на сите студенти (број на индекс и име и презиме) на petremak@gmail.com најдоцна 2 дена пред полагањето. - Доколку бројот на студенти е збирно помал од 40 (од БХФ и МБГ насоките), полагањето ќе се одржи само од 10 часот во една група. Во спротивно, полагањето ќе се одржи и во 10 и во 12 часот, а ќе биде направен список со распределба на студентите. - Студентите да дојдат 5 мин пред испитот пред библиотеката на Институтот за хемија (доколку има, со почитување на covid-19 протоколите), како не би се создавале непотребни гужви.

2022_09_I_dekada_biolozi-0.pdf 2022-септемвриска-I декада

31.08.2022  09:00

Биохемија I - А ниво

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

Биохемија I - Б ниво

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

Органска хемија (за биохемија-физиологија)

Полагање на теоретски дел од испитот по Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока.

Известување

30.08.2022  09:00

Радиохемија

Усмен испит.

Известување

Физичка хемија I - Б ниво

Усмен испит.

Известување

Физичка хемија II - Б ниво

Усмен испит.

Известување

29.08.2022  10:00

Управување со квалитет во хемиска лабораторија

I декада: Усмен испит ќе се одржи во предавална 101 со почеток во 10 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know и положен практичен испит (Excel). Студентите кои имаат положен практичен испит во претходните сесии да носат индекс и хартиена пријава.

Известување

25.08.2022  10:00

Општа хемија - А ниво

Испитот по Општа хемија А-ниво (за применета и наставна насока) ќе се одржи во амфитеатарот на Институтот за хемија.

Известување

Биохемија II - А ниво

Испитот по Биохемија II (за сите насоки) ќе се одржи на во амфитеатарот на Институтот за хемија.

Известување

25.08.2022  12:00

Неорганска хемија - Б ниво

Нумерички вежби I декада

Известување

25.08.2022  10:00

Теоретска неорганска хемија

I испитен рок, П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин.

Известување

Нанохемија и нанотехнологии

I испитен рок, П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин.

NanoHem_rezultati_25_08_2022.pdf резултати, прв испитен пок

Одбрани поглавја од неорганска хемија

I испитен рок, П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин.

Известување

Неорганска хемија - А ниво

I испитен рок (нумерички/теоретски дел), П124. Задолжително пријавување на електронската адреса на предметниот наставник најдоцна два дена пред закажаниот термин. Забелешка: Студентите кои ќе го полагаат и положат писмениот испит во овој испитен рок, испитот од теоретскиот дел ќе можат да го полагаат на 5.09.2022 или во термин кој ќе биде дополнително договорен.

Известување

Хемија (биолози - наставна и еколошка насока)

Испитот по Хемија за биолози - наставна и еколошка насока - ќе се одржи во амфитеатарот на Институтот за хемија.

Известување

24.08.2022  12:00

Аналитичка хемија I - A ниво

I декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform Усниот испит е планирано да биде една седмица по писмениот по претходна најава кај предметен професор.

Известување

Аналитичка хемија II - А ниво

I декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform Усниот испит е планирано да биде една седмица по писмениот по претходна најава кај предметен професор.

Известување

24.08.2022  10:00

Кристалохемија

Писмен испит, прва декада. Предавална 125. Задолжително ПРИЈАВУВАЊЕ за испит на е-mail и задолжително носење свој калкулатор!

Известување

24.08.2022  12:00

Инструментални аналитички методи - А ниво

I декада - писмен испит по Инструментални аналитички методи - А и Б ниво. Студентите кои ќе полагаат (писмен/устен испит) задолжително да се најават кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испитот на e-mail за да се планира просторот за реализација на испитот. Студентите имаат право да полагаат во една од двете декади. Усниот испит ќе се реализира во истиот ден една недела подоцна.

Rezultati_Instrumentalna_2022_08_24_I_dekada.pdf Rezultati od pismen ispit_I dekada

Општа физиологија

Студентите задолжително да се запишат во списокот за полагање преку следниот формулар: https://forms.gle/AiMatocrCxPZoGpE7

Известување

24.08.2022  09:00

Експериментална биохемија

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

24.08.2022  12:00

Аналитичка хемија I - Б ниво

I декада: Писмен испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform Усниот испит е планирано да биде една седмица по писмениот по претходна најава кај предметен професор.

Известување

24.08.2022  10:00

Индустриска хемија

Прва декада. Предавална 125. Задолжително ПРИЈАВУВАЊЕ за испит на е-mail!

Известување

24.08.2022  09:00

Секундарни метаболити: изолација и својства

Писмен испит. Термин за усен испит по договор со студентите.

Известување

Органска хемија (за биохемија-физиологија)

Практичен испит по Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока.

Известување

24.08.2022  12:00

Нутриционизам

I декада: Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform

Известување

Аналитичка и инструментална хемија (за биолози)

I декада: Испит. Сите кои планираат да полагаат претходно да се пријават на следниот линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeaLXZCiztN5qxWxL-kkDB7C1-SR98X8ng3UBW_EN7c9OcZg/viewform

Известување

24.08.2022  10:00

Безбедност и протокол во лабораторија

Прва декада. Предавална 125. Задолжително ПРИЈАВУВАЊЕ за испит на е-mail!

Известување

23.08.2022  10:00

Радиохемија

Писмен испит.

RHpis_23_08_2022.pdf Резултати од писмен испит. Увид во тетратките во среда 24.08.2022 од 9 до 9.30 часот.

Физичка хемија I - Б ниво

Писмен испит.

FH1Bpis_23_08_2022.pdf Резултати од писмен испит. Увид во тетратките во среда 24.08.2022 од 9 до 9.30 часот.

Физичка хемија II - Б ниво

Писмен испит.

Известување

Примена на компјутери во хемијата

I декада: Испитот ќе се одржи во Медиотека во 10 часот и 12 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know, индекс и пополнета хартиена пријава. Поради организација на испитите, студентите задолжително треба да најават најдоцна до 19 август во која декада ќе полагаат (со испраќање електронска порака до предметниот професор). Потоа ќе бидат истакнати списоци за полагање со конкретни термини.

HM209_2021_2022_avg_sept_sesija_rezultati_od_I_dekada.pdf Примена на компјутери во хемијата ХМ209 2021/2022 ј- резултати од испит 23 август 2022

22.08.2022  12:30

Специјална методика во хемијата

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

22.08.2022  10:00

Хемија во практиката

I декада: Испитот ќе се одржи во Медиотека со почеток во 10 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know, индекс и пополнета хартиена пријава.

Известување

Управување со квалитет во хемиска лабораторија

I декада: Практичен испит (Excel) ќе се одржи во Mедиотека со почеток во 10 часот. Услов за полагање: испитот пријавен во i_know, индекс и пополнета хартиена пријава.

Известување

22.08.2022  12:30

Општа методика во хемијата

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

Методика на хемиското експериментирање I

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

Учење преку истражување

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

30.06.2022  10:00

Кристалохемија

Јунска сесија - II декада (устен испит, со физичко присуство). - Право на полагање на испит ќе имаат САМО оние студенти кои уредно го имаат пријавено испитот на iknow, а на полагањето ќе носат индекс и хартиена пријава за испит. - Задолжително да се испрати email со групен список на сите студенти (број на индекс и име и презиме) на petremak@gmail.com најдоцна 2 дена пред полагањето. - Студентите да дојдат 5 мин пред испитот пред просторија 110 на Институтот за хемија (со почитување на covid-19 протоколите, доколку се на сила), како не би се создавале непотребни гужви.

Известување

30.06.2022  12:30

Специјална методика во хемијата

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

Хоспитации

Задолжителнo пријавување на испитот во inkow и најава кај предметниот наставник најдоцна два дена пред испит.

Известување

<< претходно | 1 | 2 | 3 |

За резултати од испити одржани пред 14.09.2011 кликнете тука

 

© 2022. Институт за хемија, ПМФ, УКИМ, Скопје.