Соопштенија

28 јуни 2020

Соопштение за начинот на полагање на испитите во јунска сесија по предметите:Биохемија 1А, Биохемија 1Б,  Експериментална биохемија и Секундарни метаболити: изолација и својства за студентите од хемија и предметот  Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока

Почитувани студенти,
Имајќи ги предвид донесените одлуки и препораки и актуелните случувања поврзани со ширењето на корона вирусот, испитите по предметите: Биохемија 1А, Биохемија 1Б,  Експериментална биохемија и Секундарни метаболити: изолација и својства за студентите од хемија и предметот  Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока во јунската сесија ќе се полагаат online во закажаните термини.

За да може да се планира реализацијата на испитот според бројот на студенти, студентите се должни да се најават  на e-mail адресата natasa@pmf.ukim.mk најдоцна 2 дена пред одржување на испитот.

проф. д-р Наташа Ристовска


11 јуни 2020

Соопштение за начинот на полагање на испитиите по предметот Електрохемија

Почитувани колеги

Со оглед на новонастанатата состојба со епидемијата жал ми е што морам повторно да испратам ново соопштение во врска со испитиот по Електроемија. Бидејќи сепак најважно од се ми е да не ве доведам во опасност, одлуката за физичко присуство на испитите ќе ја напуштам, и испитите во трите декади ќе ги изведуваме onlinе.

Остануваат објавените термини, со тоа што сите испити ќе започнат во 18ч на платфиормата MS Teams.

Останува обврската секој од вас да се пријави кај мене со порака кога би сакал да полага.

Срдечен поздрав.

Проф. Валентин Мирчески


09 јуни 2020

Соопштение за начинот наполагање на испитите по Општа хемија и Неорганска хемија (теориоја) кај проф. В. Мирчески

Почитувани колеги

Со оглед на новонастанатата состојба на факултетот , жал ми е што морам повторно да испратам ново соопштение во врска со испитите по Општа хемија и Неорганска хемија (теорија). Бидејќи сепак најважно од се ми е да не ве доведам во опасност, одлуката за физичко присуство на испитите ќе ја напуштам, и испитите во трите декади во врска со теоријата ќе ги изведуваме onlinе.

Остануваат објавените термини, со тоа што сите испити ќе започнат во 18ч на платфиормата MS Teams.

Останува обврската секој од вас да се пријави кај мене со порака кога би сакал да полага.

 

Срдечен поздрав.

Проф. ВМ


09 јуни 2020

Испит по хемија-нутрицинизам (online полагање)

Почитувани колеги

Со оглед на новонастанатата состојба со епидемијата и појавата на заразени членови на факултетот, жал ми е што морам повторно да испратам ново соопштение во врска со испитите по Хемија-нутриционизам. Бидејќи сепак најважно од се ми е да не ве доведам во опасност, одлуката за физичко присуство на испитите ќе ја напуштам, и испитите во трите декади ќе ги изведуваме onlinе. 

Остануваат објавените термини, со тоа што сите испити ќе започнат во 18ч на платфиормата MS Teams.

Останува обврската секој од вас да се пријави кај мене со порака кога би сакал да полага.

Срдечен поздрав.

Проф. ВМ

 05 јуни 2020

Соопштение во врска со испитите Општа хемија и Неорганска хемија (проф. В. Мирчески)

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitite Opsta hemija I Neorganska hemija A I B nivo, situacijata e sledna: 

 

Pismenite ispiti (zadaci) bi trebalo da se polagaat so fizicko prisustvo. Dvata predmeti kje se polagaat vo ist termin. Terminite, spored dekadi se:

 

I. Dek.: 15mi juni od 10 vo amfiteatarot na hemija

II. Dek: 29ti juni 10 vo vo amfiteatarot na hemija 

III. Dek: 13ti juli 10 vo amfiteatarot na hemija 

Usnite ispiti, koi se polagaat pismeno, kje se polgaat so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi I stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradia. Datumite se:

I. Dek: 22ri juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 6ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 20ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

 Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Najprvo se polaga pismen ispit (zadaci) I ako ispitot se polozi togas se polaga I usen ispit (teorija). Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacii vo koja dekada saka da polaga.

 Postarite student, koi go imaat ispitot delumno polozeno (pr. polozeni zadaci, a nema polozeno teorija) treba da se prijavi samo za onoj del koj mu ostanal za polaganje. Znaci sekoj student treba da mi pise koga saka da polaga zadaci, a koga teorija.

 

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a nemoze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 Prof. V. Mirceski


05 јуни 2020

Соопштение за испити во јуни по предметот хемија (нутриционизам) кај проф. В. Мирчески

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitot Hemija, situacijata e sledna: 

Ispitot e planirano da se polga so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi I stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradina. Datumite se:

I. Dek: 15ti juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 30ti juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 14ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacia vo koja dekada saka da polaga.

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a ne moze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 

So pocit

Prov. V. Mirceski


05 јуни 2020

Јунска сесија - Електрохемија (Проф. В. Мирчески)

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitot Eektrohemija, situacijata e sledna: 

 Ispitot e planirano da se polga so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi i stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradina. Datumite se:

 I. Dek: 22ri juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 6ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 20ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacia vo koja dekada saka da polaga.

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a ne moze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 Prov. V. Mirceski


03 јуни 2020

 

СООПШТЕНИЕ ЗА НАЧИН НА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИТЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ХЕМИЈА ВО ЛЕТНАТА СЕСИЈА 2020

 

Почитувани колеги студенти,

летната сесија на Природно-математичкиот факултет ќе се реализира во 3 декади (секоја во траење од по 2 седмици) и секој студент ќе има право да полага еден предмет најмногу два пати. Декадите започнуваат на 8 јуни, 22 јуни и 6 јули 2020 година.
Имајќи ги предвид донесените одлуки и препораки и актуелните случувања поврзани со ширењето на корона вирусот, испитите на Институтот за хемија ќе се полагаат комбинирано: со присуство и online. Ова е СПИСОК на сите предмети кај наставниците на Институтот за хемија со начинот на кој ќе бидат реализирани испитите, а датумите за полагање ќе бидат објавени во текот на оваа недела.
За да може да се планира реализацијата на испитот според бројот на студенти, студентите се должни да се најават за испит кај наставникот на e-mail најдоцна 2 дена пред испитот. Освен тоа, молиме да планирате полагања со распределба на испитите во трите декади за да може да се реализираат испитите со присуство без поделба во групи заради ограничениот простор со запазување на потребната дистанца.
Задолжително погледајте го овој ПРОТОКОЛ објавен од владата за употреба при реализација на испити, кој строго ќе го почитуваме сите, како и ПРАВИЛАТА донесени од факултетот објавени на веб страницата на ПМФ (Одлука за Протокол на работа при физичко присуство)

Срдечен поздрав од вашите наставници 


02 јуни 2020

Полагање на Физичка хемија 2А ниво кај проф. Владимир Ивановски

Почитувани студенти,

бидејќи немам друг начин да ве контактирам, ви соопштувам дека писмените испити по Физичка хемија 2А ниво ќе се одржат во амфитеатар со физичко присуство на датумите 09.06, 22.06 и 06.07 со почеток во 10.00 часот. Носењето маски, ракавици и придржувањето до протоколот е задолжително. Исто така, најава за полагање да се испрати на vladimir@pmf.ukim.mk најдоцна два дена пред терминот за полагање.

Усмениот испит ќе се оджи на 18.06, 01.07 и 15.07 и за тоа е потребно да ми ги испратите вашите имиња и презимиња за да формирам група во Microsoft Teams, преку кој и ќе се врши полагањето on-line.

Поздрав,

проф. Владимир Ивановски


19 мај 2020

ПОВИК ДО СТУДЕНТИТЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ХЕМИЈА ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНАТА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА НА МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ И НАУЧНИЦИ „СКУН“

  Се повикуваат сите студенти на Институтот за хемија да земат активно учество на Меѓународната студентска конференција на младите уметници и научници СКУН, 13-14 октомври 2020 г. која ќе се одржи на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје.

  Повеќе информации за СКУН се достапни во прикачениот документ или во официјалниот повик за трудови во делот за СКУН како документ 1, на овој линк.

симни документ


| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
© 2023. Институт за хемија, ПМФ, УКИМ, Скопје.