Соопштенија

05 јуни 2020

Соопштение во врска со испитите Општа хемија и Неорганска хемија (проф. В. Мирчески)

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitite Opsta hemija I Neorganska hemija A I B nivo, situacijata e sledna: 

 

Pismenite ispiti (zadaci) bi trebalo da se polagaat so fizicko prisustvo. Dvata predmeti kje se polagaat vo ist termin. Terminite, spored dekadi se:

 

I. Dek.: 15mi juni od 10 vo amfiteatarot na hemija

II. Dek: 29ti juni 10 vo vo amfiteatarot na hemija 

III. Dek: 13ti juli 10 vo amfiteatarot na hemija 

Usnite ispiti, koi se polagaat pismeno, kje se polgaat so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi I stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradia. Datumite se:

I. Dek: 22ri juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 6ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 20ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

 Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Najprvo se polaga pismen ispit (zadaci) I ako ispitot se polozi togas se polaga I usen ispit (teorija). Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacii vo koja dekada saka da polaga.

 Postarite student, koi go imaat ispitot delumno polozeno (pr. polozeni zadaci, a nema polozeno teorija) treba da se prijavi samo za onoj del koj mu ostanal za polaganje. Znaci sekoj student treba da mi pise koga saka da polaga zadaci, a koga teorija.

 

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a nemoze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 Prof. V. Mirceski


05 јуни 2020

Соопштение за испити во јуни по предметот хемија (нутриционизам) кај проф. В. Мирчески

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitot Hemija, situacijata e sledna: 

Ispitot e planirano da se polga so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi I stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradina. Datumite se:

I. Dek: 15ti juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 30ti juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 14ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacia vo koja dekada saka da polaga.

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a ne moze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 

So pocit

Prov. V. Mirceski


05 јуни 2020

Јунска сесија - Електрохемија (Проф. В. Мирчески)

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitot Eektrohemija, situacijata e sledna: 

 Ispitot e planirano da se polga so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi i stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradina. Datumite se:

 I. Dek: 22ri juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 6ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 20ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacia vo koja dekada saka da polaga.

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a ne moze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 Prov. V. Mirceski


03 јуни 2020

 

СООПШТЕНИЕ ЗА НАЧИН НА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИТЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ХЕМИЈА ВО ЛЕТНАТА СЕСИЈА 2020

 

Почитувани колеги студенти,

летната сесија на Природно-математичкиот факултет ќе се реализира во 3 декади (секоја во траење од по 2 седмици) и секој студент ќе има право да полага еден предмет најмногу два пати. Декадите започнуваат на 8 јуни, 22 јуни и 6 јули 2020 година.
Имајќи ги предвид донесените одлуки и препораки и актуелните случувања поврзани со ширењето на корона вирусот, испитите на Институтот за хемија ќе се полагаат комбинирано: со присуство и online. Ова е СПИСОК на сите предмети кај наставниците на Институтот за хемија со начинот на кој ќе бидат реализирани испитите, а датумите за полагање ќе бидат објавени во текот на оваа недела.
За да може да се планира реализацијата на испитот според бројот на студенти, студентите се должни да се најават за испит кај наставникот на e-mail најдоцна 2 дена пред испитот. Освен тоа, молиме да планирате полагања со распределба на испитите во трите декади за да може да се реализираат испитите со присуство без поделба во групи заради ограничениот простор со запазување на потребната дистанца.
Задолжително погледајте го овој ПРОТОКОЛ објавен од владата за употреба при реализација на испити, кој строго ќе го почитуваме сите, како и ПРАВИЛАТА донесени од факултетот објавени на веб страницата на ПМФ (Одлука за Протокол на работа при физичко присуство)

Срдечен поздрав од вашите наставници 


02 јуни 2020

Полагање на Физичка хемија 2А ниво кај проф. Владимир Ивановски

Почитувани студенти,

бидејќи немам друг начин да ве контактирам, ви соопштувам дека писмените испити по Физичка хемија 2А ниво ќе се одржат во амфитеатар со физичко присуство на датумите 09.06, 22.06 и 06.07 со почеток во 10.00 часот. Носењето маски, ракавици и придржувањето до протоколот е задолжително. Исто така, најава за полагање да се испрати на vladimir@pmf.ukim.mk најдоцна два дена пред терминот за полагање.

Усмениот испит ќе се оджи на 18.06, 01.07 и 15.07 и за тоа е потребно да ми ги испратите вашите имиња и презимиња за да формирам група во Microsoft Teams, преку кој и ќе се врши полагањето on-line.

Поздрав,

проф. Владимир Ивановски


19 мај 2020

ПОВИК ДО СТУДЕНТИТЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ХЕМИЈА ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНАТА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА НА МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ И НАУЧНИЦИ „СКУН“

  Се повикуваат сите студенти на Институтот за хемија да земат активно учество на Меѓународната студентска конференција на младите уметници и научници СКУН, 13-14 октомври 2020 г. која ќе се одржи на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје.

  Повеќе информации за СКУН се достапни во прикачениот документ или во официјалниот повик за трудови во делот за СКУН како документ 1, на овој линк.

симни документ


04 мај 2020

Вработување KEMET 

KEMET Electronic components вработува хемичари. Погледнете ги условите на овој линк и аплицирајте. 


22 април 2020

УПАТСТВО ЗА НАЈАВА НА Microsoft Teams ЗА СТУДЕНТИ

Почитувани колеги,

за користење на алатката Microsoft Teams од Office365 пакетот што веќе се користи на Природно-математичкиот факултет во Скопје треба да го направите следното: 

1. Инсталирајте ја алатката Microsoft Teams.
2. Проверете која е вашата мејл адреса за најава на Microsoft Teams од типот ime.prezime@students.pmf.ukim.mk на следниот линк: https://servisi.ukim.mk/  (помош: видео упатство).

3. Следете ги упатствата од професорите за како да се одвива наставата по секој предмет

4. Проверувајте мејл почесто (со логирање на https://outlook.office365.com/ со оваа мејл адреса)

Ви посакуваме успешна работа


11 април 2020

Летна пракса Алкалоид

За повеќе детали за условите и датите, погледнете го прикачениот документ. 

симни документ


20 март 2020

СООПШТЕНИЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВА НА ДАЛЕЧИНА

Почитувани колеги студенти,

со оглед на неможноста да се предвиди времето кога ќе се вратиме на редовна настава, започнува настава на далечина. За некои предмети веќе бевте известени, а ќе бидете известени и за останатите, за начинот на реализација на наставата. Следете ги известувањата и инструкциите на вашите Iknow контакт детали (e-mail), следете редовно настава, работете вредно и останете дома. 

Срдечен поздрав од вашите наставници


© 2023. Институт за хемија, ПМФ, УКИМ, Скопје.