Соопштенија

01 Септември 2020

ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ЕДНА СТИПЕНДИЈА НА СТУДЕНТ НА ВТОР ЦИКЛУС ОД ОКТА

Врз основа на Меморандумот за соработка потпишан помеѓу Универзитетот „Св. Кирил и Методи“ и ОКТА АД - Скопје, на 25.08.2020 година, Природно – математички факултет – Институт за хемија во Скопје распишува ОГЛАС за доделување една стипендија на студент од втор циклус студии. Содржината на огласот со условите и сите детали може да се види ТУКА, како и да се симне прикачената ПРИЈАВА која треба да ја пополнат кандидатите.

симни документ


01 Септември 2020

Резултати физичка хемија кај проф. Владимир Ивановски

Почитувани студенти, резултатите од писмените испити кај проф. Владимир Ивановски се испратени до вас преку Microsoft Teams, во соодветните групи. Исто така се закажани усмените испити во втората декада во септември за положените студенти.

Предметен наставник

проф. д-р Владимир Ивановски


31 Август 2020

СООПШТЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИ НА ХЕМИЈА КОИ ТРЕБА ДА ЗАПИШАТ VII СЕМЕСТАР ВО АКАДЕМСКАТА 2020/21

Управата на Природно-математичкиот факултет, имајќи ја предвид актуелната состојба со пандемијата со Ковид-19 во летото 2020 година, одлучи на студентите на сите студиски програми на хемија кои во 2020/21 година ќе запишат VII семестар и при тоа мора да приложат потврда за реализирана 30-дневна пракса, да им дозволи оваа обврска да ја реализираат до крајот на студиите. Тоа значи дека тие мора да ја реализираат праксата до крајот на студиите и да ја приложат потврдата пред да бранат дипломска работа.


28 Јуни 2020

Соопштение за начинот на полагање на испитите во јунска сесија по предметите:Биохемија 1А, Биохемија 1Б,  Експериментална биохемија и Секундарни метаболити: изолација и својства за студентите од хемија и предметот  Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока

Почитувани студенти,
Имајќи ги предвид донесените одлуки и препораки и актуелните случувања поврзани со ширењето на корона вирусот, испитите по предметите: Биохемија 1А, Биохемија 1Б,  Експериментална биохемија и Секундарни метаболити: изолација и својства за студентите од хемија и предметот  Основи на органска хемија за студентите од биохемиско-физиолошка насока во јунската сесија ќе се полагаат online во закажаните термини.

За да може да се планира реализацијата на испитот според бројот на студенти, студентите се должни да се најават  на e-mail адресата natasa@pmf.ukim.mk најдоцна 2 дена пред одржување на испитот.

проф. д-р Наташа Ристовска


11 Јуни 2020

Соопштение за начинот на полагање на испитиите по предметот Електрохемија

Почитувани колеги

Со оглед на новонастанатата состојба со епидемијата жал ми е што морам повторно да испратам ново соопштение во врска со испитиот по Електроемија. Бидејќи сепак најважно од се ми е да не ве доведам во опасност, одлуката за физичко присуство на испитите ќе ја напуштам, и испитите во трите декади ќе ги изведуваме onlinе.

Остануваат објавените термини, со тоа што сите испити ќе започнат во 18ч на платфиормата MS Teams.

Останува обврската секој од вас да се пријави кај мене со порака кога би сакал да полага.

Срдечен поздрав.

Проф. Валентин Мирчески


09 Јуни 2020

Соопштение за начинот наполагање на испитите по Општа хемија и Неорганска хемија (теориоја) кај проф. В. Мирчески

Почитувани колеги

Со оглед на новонастанатата состојба на факултетот , жал ми е што морам повторно да испратам ново соопштение во врска со испитите по Општа хемија и Неорганска хемија (теорија). Бидејќи сепак најважно од се ми е да не ве доведам во опасност, одлуката за физичко присуство на испитите ќе ја напуштам, и испитите во трите декади во врска со теоријата ќе ги изведуваме onlinе.

Остануваат објавените термини, со тоа што сите испити ќе започнат во 18ч на платфиормата MS Teams.

Останува обврската секој од вас да се пријави кај мене со порака кога би сакал да полага.

 

Срдечен поздрав.

Проф. ВМ


09 Јуни 2020

Испит по хемија-нутрицинизам (online полагање)

Почитувани колеги

Со оглед на новонастанатата состојба со епидемијата и појавата на заразени членови на факултетот, жал ми е што морам повторно да испратам ново соопштение во врска со испитите по Хемија-нутриционизам. Бидејќи сепак најважно од се ми е да не ве доведам во опасност, одлуката за физичко присуство на испитите ќе ја напуштам, и испитите во трите декади ќе ги изведуваме onlinе. 

Остануваат објавените термини, со тоа што сите испити ќе започнат во 18ч на платфиормата MS Teams.

Останува обврската секој од вас да се пријави кај мене со порака кога би сакал да полага.

Срдечен поздрав.

Проф. ВМ

 



05 Јуни 2020

Соопштение во врска со испитите Општа хемија и Неорганска хемија (проф. В. Мирчески)

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitite Opsta hemija I Neorganska hemija A I B nivo, situacijata e sledna: 

 

Pismenite ispiti (zadaci) bi trebalo da se polagaat so fizicko prisustvo. Dvata predmeti kje se polagaat vo ist termin. Terminite, spored dekadi se:

 

I. Dek.: 15mi juni od 10 vo amfiteatarot na hemija

II. Dek: 29ti juni 10 vo vo amfiteatarot na hemija 

III. Dek: 13ti juli 10 vo amfiteatarot na hemija 

Usnite ispiti, koi se polagaat pismeno, kje se polgaat so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi I stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradia. Datumite se:

I. Dek: 22ri juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 6ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 20ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

 Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Najprvo se polaga pismen ispit (zadaci) I ako ispitot se polozi togas se polaga I usen ispit (teorija). Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacii vo koja dekada saka da polaga.

 Postarite student, koi go imaat ispitot delumno polozeno (pr. polozeni zadaci, a nema polozeno teorija) treba da se prijavi samo za onoj del koj mu ostanal za polaganje. Znaci sekoj student treba da mi pise koga saka da polaga zadaci, a koga teorija.

 

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a nemoze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 Prof. V. Mirceski


05 Јуни 2020

Соопштение за испити во јуни по предметот хемија (нутриционизам) кај проф. В. Мирчески

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitot Hemija, situacijata e sledna: 

Ispitot e planirano da se polga so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi I stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradina. Datumite se:

I. Dek: 15ti juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 30ti juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 14ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacia vo koja dekada saka da polaga.

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a ne moze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 

So pocit

Prov. V. Mirceski


05 Јуни 2020

Јунска сесија - Електрохемија (Проф. В. Мирчески)

Pocituvani kolegi

Vo vrska so ispitot Eektrohemija, situacijata e sledna: 

 Ispitot e planirano da se polga so fizicko prisustvo, no na otvoren prostor, odnosno na klupi i stolcinja vo parkot pred zgradata na hemija-botanicka gradina. Datumite se:

 I. Dek: 22ri juni во 18ч на платфиормата MS Teams.

II. Dek: 6ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

III. Dek: 20ti juli во 18ч на платфиормата MS Teams.

Imate na raspolaganje 3 dekadi, a imate pravo da polagate vo dve. Neophodno e sekoj od vas da mi isprati informacia vo koja dekada saka da polaga.

Dokolku nekoj od vas ne moze da bide fizicki prisuten, najdobro e polaganjeto da go ostavi za avgust-septemvri.  Dokolku nekoj instsitira da polaga, a ne moze da bide fizicki prisuten, da mi se obrati i da mi pise.

 Prov. V. Mirceski


| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
© 2021. Институт за хемија, ПМФ, УКИМ, Скопје.