Соопштенија

03 Јуни 2020

 

СООПШТЕНИЕ ЗА НАЧИН НА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИТЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ХЕМИЈА ВО ЛЕТНАТА СЕСИЈА 2020

 

Почитувани колеги студенти,

летната сесија на Природно-математичкиот факултет ќе се реализира во 3 декади (секоја во траење од по 2 седмици) и секој студент ќе има право да полага еден предмет најмногу два пати. Декадите започнуваат на 8 јуни, 22 јуни и 6 јули 2020 година.
Имајќи ги предвид донесените одлуки и препораки и актуелните случувања поврзани со ширењето на корона вирусот, испитите на Институтот за хемија ќе се полагаат комбинирано: со присуство и online. Ова е СПИСОК на сите предмети кај наставниците на Институтот за хемија со начинот на кој ќе бидат реализирани испитите, а датумите за полагање ќе бидат објавени во текот на оваа недела.
За да може да се планира реализацијата на испитот според бројот на студенти, студентите се должни да се најават за испит кај наставникот на e-mail најдоцна 2 дена пред испитот. Освен тоа, молиме да планирате полагања со распределба на испитите во трите декади за да може да се реализираат испитите со присуство без поделба во групи заради ограничениот простор со запазување на потребната дистанца.
Задолжително погледајте го овој ПРОТОКОЛ објавен од владата за употреба при реализација на испити, кој строго ќе го почитуваме сите, како и ПРАВИЛАТА донесени од факултетот објавени на веб страницата на ПМФ (Одлука за Протокол на работа при физичко присуство)

Срдечен поздрав од вашите наставници 


02 Јуни 2020

Полагање на Физичка хемија 2А ниво кај проф. Владимир Ивановски

Почитувани студенти,

бидејќи немам друг начин да ве контактирам, ви соопштувам дека писмените испити по Физичка хемија 2А ниво ќе се одржат во амфитеатар со физичко присуство на датумите 09.06, 22.06 и 06.07 со почеток во 10.00 часот. Носењето маски, ракавици и придржувањето до протоколот е задолжително. Исто така, најава за полагање да се испрати на vladimir@pmf.ukim.mk најдоцна два дена пред терминот за полагање.

Усмениот испит ќе се оджи на 18.06, 01.07 и 15.07 и за тоа е потребно да ми ги испратите вашите имиња и презимиња за да формирам група во Microsoft Teams, преку кој и ќе се врши полагањето on-line.

Поздрав,

проф. Владимир Ивановски


19 Мај 2020

ПОВИК ДО СТУДЕНТИТЕ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ХЕМИЈА ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНАТА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА НА МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ И НАУЧНИЦИ „СКУН“

  Се повикуваат сите студенти на Институтот за хемија да земат активно учество на Меѓународната студентска конференција на младите уметници и научници СКУН, 13-14 октомври 2020 г. која ќе се одржи на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје.

  Повеќе информации за СКУН се достапни во прикачениот документ или во официјалниот повик за трудови во делот за СКУН како документ 1, на овој линк.

симни документ


04 Мај 2020

Вработување KEMET 

KEMET Electronic components вработува хемичари. Погледнете ги условите на овој линк и аплицирајте. 


22 Април 2020

УПАТСТВО ЗА НАЈАВА НА Microsoft Teams ЗА СТУДЕНТИ

Почитувани колеги,

за користење на алатката Microsoft Teams од Office365 пакетот што веќе се користи на Природно-математичкиот факултет во Скопје треба да го направите следното: 

1. Инсталирајте ја алатката Microsoft Teams.
2. Проверете која е вашата мејл адреса за најава на Microsoft Teams од типот ime.prezime@students.pmf.ukim.mk на следниот линк: https://servisi.ukim.mk/  (помош: видео упатство).

3. Следете ги упатствата од професорите за како да се одвива наставата по секој предмет

4. Проверувајте мејл почесто (со логирање на https://outlook.office365.com/ со оваа мејл адреса)

Ви посакуваме успешна работа


11 Април 2020

Летна пракса Алкалоид

За повеќе детали за условите и датите, погледнете го прикачениот документ. 

симни документ


20 Март 2020

СООПШТЕНИЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВА НА ДАЛЕЧИНА

Почитувани колеги студенти,

со оглед на неможноста да се предвиди времето кога ќе се вратиме на редовна настава, започнува настава на далечина. За некои предмети веќе бевте известени, а ќе бидете известени и за останатите, за начинот на реализација на наставата. Следете ги известувањата и инструкциите на вашите Iknow контакт детали (e-mail), следете редовно настава, работете вредно и останете дома. 

Срдечен поздрав од вашите наставници


18 Март 2020

On-line настава за Физичка хемија 1 А и Б ниво (четврти семестар) и Радиохемија (осми семестар)

Со цел да не трпи наставата, ќе пробаме конференциски да ги одржиме предавањата и нумеричките вежби по предметите Физичка хемија 1 А и Б ниво (применета и аналитичка биохемија), како и Радиохемија (применета хемија). Предавањата ќе се оджуваат во истите термини како и досега, со тоа што оваа недела 19.03.2020, Физичка хемија 1 во четврток 19.03.2020 ќе започнеме од 9.15. Радиохемија ќе одржиме во понеделник 23.03.2020 со почеток во 9.00 часот. За конференциска врска ви е потребно инсталиран Skype. Ќе пробам за наредната недела истото да го направиме на друга професионална платформа. Во 8.30 во соодветните денови ќе ви биде испратена покана за учество на конференциската врска преку вашиот групен e-mail. Се надевам ќе успееме. Се гледаме и слушаме.

Предметен наставник

проф. д-р Владимир Ивановски


10 Март 2020

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕКИН НА НАСТАВАТА ВО СЛЕДНИТЕ 14 ДЕНА

Во согласност со одлуката на Владата на РС Македонија, во следните 14 дена нема да се одржува настава на Природно-математичкиот факултет како и на сите факултети во земјата, што е една од мерките за превенција од ширење на корона вирусот донесена на седницата на 10 март 2020 година по сугестија на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство. 


05 Март 2020

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОГРАМАТА ЗА МЛАДИ ТАЛЕНТИ НА АЛКАЛОИД АД

Во понеделник, 9 март 2020, во 12 часот во предавална 124 на Институтот за хемија ќе се одржи презентација на програмата за практикантство на  АЛКАЛОИД АД насловена како ПРОГРАМА ЗА МЛАДИ ТАЛЕНТИ. Сите заинтересирани студенти на хемија се поканети на презентацијата.


| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
© 2021. Институт за хемија, ПМФ, УКИМ, Скопје.